pátek 26. října 2018

Muire sama proti všem

Lady stir your Cauldron well - Chant your words and sing your spell

Inu, ráda bych. Na Aglaju Ivanovnu naštěstí nezbylo pranic času. Nostalgicky vzpomíná na jejich začátky v Pevnosti. Hlavně na hladký nástup Muire do školky, úžasnou atmosféru tam a její radost z každé návštěvy zařízení... Toto se začalo radikálně změnit, osvícený personál byl postupně odejit, aby nastoupil ještě osvícenější. Ve dnech minulých pospíchala Aithne pro své robě do školičky, aby se ve dveřích střetla s učkou s přísným pohledem a vysokým sopránem, který zněl "Muire nám dnes zbila naši novou chůvu".

Maličkatá Muire, sluší se dodat, měla velmi v oblibě "starou" chůvu, což bylo možná v důsledku toho, že odejivší chůva měla upřímně ráda Muire.

Kde je Tvůj na mateřské tak těžko splácený kurz Nevýchovy, Aithne?

Pamatuješ, jak jsi byla výchovnější než výchova sama.

Inu, dědičný hřích. Muire zkrátka dostala čočku.

"Ale, co to slyším? To teda nenene, tytyty, to se dělá?" Prostě parodie na matku.

Sopranistka nesdělila žádné řešení, avšak nabídla Aithne jak omluvit svou prasečí výchovu "možná je nemocná. Kašlala".

Ztlučená a pohmožděná nová chůva jí však tuto naději sebrala druhý den v telefonu, kdy se Aithne pokorně plazila omluvit a vyzvědět o situaci více: "Prd je nemocná. Řeže tu všechny. Roste Vám pro kriminál."

Muire se ukázala být skutečně nemocná, avšak Aithne stále nevěřila, že by její malá modrooká panenečka v nemoci ni ve zdraví kohosi tloukla. Úsměv nad tím, že by přeprala statnou třicátnici se všemi smysly snažila potlačit morálkou až upjatostí sobě vlastní. Muire však vše přiznávala. Ano, zbila tetu. "Pvooč? Nefíím.".... Že se to nedělá však fí. Už to nikdy nikdy nikdy neudělá. Ale pfoč to udělala nefí.

Po týdnu na paragrafu už to fí. "Já sama. Sama jsem chtěla umývat ručičky a teta nedovolila". Muire je totiž na své "fama" velmi háklivá a zrovna jejímu vzteklému prosazování své samostatnosti Aithne bránit nechce (neboli na bránění již dávno rezignovala, sic by se se zlou potázala). A musela také sebekriticky uznat, že i ona si kdysi své "fama" horko těžko vybojovávala, tedy tuší co za poklad tyhle primitivní bojové výkřiky pro Muire znamenají.

Inu, Aithne - máma medvědice byla opět na světě. A vlčice Muire jde dál do světa. Státní školský systéme, třes se!



"

Žádné komentáře:

Okomentovat