středa 5. října 2016

Síla jedné malé Ženy

Achjo. Další zkouška pro Aithne. Muire má jizvu na rtu. Muire je dítě divoké a vzpurné a dneska si odnesla jeden šrám a na něm jeden malý steh. Asi žádná matka nechce vidět obličejíček svého sladkého děťátka krvácet, ani Aithne není vyjímkou. Athair byl klidnější. Aithne nebyla klidná, byla ovšem daleko vědomější při všech nástrahách, které dnešní den provázeli. Slabší chvilka byla, kromě onoho zranění, vidět ta obrovská vyděšená očička ve chvíli, kdy Muire odnášeli k onomu zákroku. Aithne tam nemohla být. Aithne to nebylo doporučeno. Možná je to dobře. Však poslouchat ten nešťastný pláč za dveřmi také nebylo nic hezkého.



Když přinesli Muire zpátky, okamžitě se Aithne schoulila do náruče, zabořila hlavu do její hrudi a přestala plakat. Aithne si poprvé všimla, že Muire ví, že je u Aithne v bezpečí. Že si uvědomuje, že jí Aithne nedala cizím ženám, aby jí působili bolest záměrně či snad za trest. Slovensky mluvící doktorka sepisovala zprávu a Aithne cítila, jak z Muire sálá láska. Přes všechny okolnosti, ten okamžik měl v sobě velké kouzlo.

Když přijeli domů, malá Muire chvíli spinkala ve vajíčku, kde v autě usnula. Když se probudila, až na trčící steh ze rtu nebylo na ní patrno vůbec žádné příkoří ani špatný zážitek. Muire zbaštila rohlík s marmeládou a začala vymýšlet další kousky, které skrývaly hrozby dalších zranění.

Přišel večer a s ním neoblíbená kratochvíle Muire, spánek. Muire se nedařilo usnout, protože si dala šlofíka v autě na cestě z nemocnice. Schoulily se spolu obě do postele a byly tam jen ony dvě a jejich láska. Obě měly za sebou perný den, ale obě byly šťastné, že mají jedna druhou.

Muire, jsi úžasná bytost. Ač malá vzrůstem, jsi tolik silná, že je to k nevíře. Jenom díky Tobě Aithne překonala i dnešní den. I výčitky rodinných příslušníků, že na Tebe nedává pozor. A hlavně překonala další vlastní stín, který jí přišel říct, že je špatná. Aithne ví, že není. Dokud má Aithne Tvoji lásku a důvěru, bude ji mít vůči sobě i sama. Aithne Ti moc děkuje za krásný den.

Sladné sny, sladká Muire...

Žádné komentáře:

Okomentovat